Mengenai Kami

Ditubuhkan pada Julai 2007, Triba-East Travel merupakan agensi pelancongan beroperasi penuh. Pada hari ini, syarikat kami merupakan salah satu syarikat dalam talian yang mempromosikan “Kembara” yang mengfokuskan untuk memupuk “Perjalanan yang mudah dan terancang” – satu budaya melancong yang baru!

Teroka Kepintaran

Tahun 2004-2007 Triba-East pada asalnya merupakan pengurus acara dan pada tahun 2007, syarikat menjadi agensi pelacongan berlesen penuh di bawah Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan Malaysia. Lesen No: KPL4872 dan merupakan ahli Persatuan Agen Pelancongan Malaysia (Matta) Tahun 2009-2012 Syarikat telah menekankan pakej-pakej percutian yang mewah serta dibuat khas terutamanya untuk berbulan madu dan fotografi pra-perkahwinan di luar negara. 2012-Kini Menyedari kepentingan Online dan E-Commerce era baru yang sejajar dengan tren digital hari ini, syarikat berubah menjadi agen pelancongan online dengan kemudahan pembayaran online. Diangap sebagai satu permulaan baru, dengan berusaha membiayai dan belajar sendiri kemudahan serta teknologi baru. Kemudian kami membina laman web pertama kami pada tahun 2014 dan terus menambah baik kedai dalam talian selaras dengan trend dan perkembangan baru Additional Services or Not Utilized Services or Deviation of Routing or No Show or Late Presence Any additional services and optional tours are based on the selling price at local office and you shall be proceed for direct payment to them. Any not utilized services and cancellation during tour or late to meeting point or no show are not refundable. Any diversion and deviation of routing and extension during tour are subject to the availabilities and it is on your own expenses. 

Peristiwa Penting

Tahun 2014, Pemenang antara 25 SME terbaik, tempat ke-2, Mycybersales, megasales online yang pertama kalinya dianjurkan oleh MDEC (Malaysia Digital Economic Cooperation) Tahun 2015, syarikat yang semakin menaik di 11street.my, Penjual Terbaik dalam kategori Perkhidmatan Pelancongan. Tahun 2016, Dicalonkan sebagai TOP 10 E-Commerce Award, mendapat undian tertinggi didalam kategori Perkhidmatan Pelancongan. Diiktiraf sebagai e-commerce pertama oleh SITEC (SITEC: Selangor Information Technology and E-Commerce Council) Kini, anda boleh menempah bahagian yang kecil tetapi penting di www.tribaeast.com. Bahagian yang kecil seperti tiket masuk ke tarikan, persembahan dan makan malam di atas kapal pelayaran, baucer makan buffet, sewa kereta, penghantaran ke airport, insuran perjalanan serta poket WIFI yang anda perlukan untuk perjalanan yang lancar. Buat pelancong Muslim, anda boleh lihat pakej Muslim Friendly domestik dan antarabangsa yang kami tawarkan di www.muslimcuti.com Sekarang, mulakan mencari aktiviti yang anda minati untuk percutian akan datang, lawatan berbilang hari dan hotel serta pakej-pakej menarik untuk percutian anda. Kini melancong amatlah Mudah, Fleksible dan Berpatutan!

Matlamat Kami

  • Kewujudan Online
  • Kami mahu membuatkan pelancongan mudah untuk diakses
  • Melancong seharusnya mewah, bukannya satu tugasan
  • Jadual Perjalanan seharusnya boleh diubah semasa perjalanan, tanpa ada sebarang masalah logistik.

 Online Sekarang, Berseronok, Tempah dan Melonjak Keriangan!